Endnu en fantastisk ferie, tilrettelagt af Holger Jensen

September 2005.

Deltagere på rejsen:
Lone ( min datter ) og Anders, nygifte
Allan ( min søn )
Else Marie og Bent

Rejserute:
Billund
Frankfurt
Johannesburg

Turen er lavet som en " Kør selv " ferie, d.v.s. vi fik 2 biler hos Budget Carhire i Johannesburg.
Lone og jeg kørte bilerne.
Første stop var Holger Jensen i Pretoria, hvor vi havde 2 overnatninger. Den hele dag benyttede vi til at se ting i Pretoria, som vi ikke havde fundet på vore tidligere rejser, nemlig Union Building og Voertrekker Monument.
Der blev også tid til en " Seafood platte " hos " Ocean Basket " i det nærliggende shopping center. Spændende mad  !!!

Næste stop var Kings Walden Lodge, som ligger i et område som hedder Tzaneen. Det er et sted med en utrolig sjæl, jeg ser for mit indre blik, smukke mennesker gå arm i arm rundt i parken. Mændene iført høj hat og mørkt jakkesæt, og i hånden en sølvknappet stok, kvinderne bærer pompøse hatte, og overdådige smukke kjoler, og over armen hænger en elegant paraply til beskyttelse mod den stærke sol.
At sidde og nyde sin morgenmad med den storslåede udsigt, og fuglenes kvidren, er en helt ubeskrivelig oplevelse.

Derefter gik turen ind i Kruger National park. Overnatning i Letaba Camp, Satara Camp og Skukuza Camp. Storslået natur og et væld af oplevelser. Endnu engang lykkedes det os at se " The Big Five " som er løve, elefant, næsehorn, bøffel og leopard. Allan prøvede at sove i telt i Skukuza Camp, Der var også en dejlig swimmingpool, som vi brugte flittigt.

Fra Kruger park var der en meget lang køretur til Pilanesberg National Park, vi havde 2 overnatninger i Manyana Gate Resort.

Anders, Lone og Allan brugte en dag på et besøg i Sun City. De var meget begejstrede, og var både i casino, biograf og variete.

Vi var også på Elefant Back safari hos " Game Trackers " Det var en dyr, men stor oplevelse. Fantastisk at være så tæt på de store dyr.

Hjemturen til Pretoria gik via Hartbeespoort Dam, hvor der er et meget stort marked med stort udvalg i masker, møbler, smykker, udskårne dyr og også en hel del nips, som passer enhver pengepung. Markedet var det største vi oplevede på hele turen, og er bestemt et besøg værd.

Inden afrejsen havde vi et par timer hos Holger Jensen i Pretoria. Han gav os velvilligt et par værelser, så vi kunne slappe lidt af og få et velfortjent bad, inden turen gik til Johannesburg og afgang mod Danmark.

Konklusion: En helt igennem vellykket tur. Godt arrangeret med fin variation af dyr, mennesker og natur.

Mange tak, og på gensyn..

Se billeder fra turen, klik her